من ندا صالحی، دانشآموختهٔ کارشناسی ارشد طراحی صنعتی، مدرس، مترجم و پژوهشگر طراحی هستم.
از سال ۹۲ مسیر حرفهایام را بهعنوان پژوهشگر نوآوری طراحیمحور آغاز کردم. در این سالها با سازمانها و شرکتهای بسیاری مانند جامعهٔ ایمن شهرداری منطقه ۱۵، سازمان زیباسازی استان تهران، کارخانهٔ حلوا شکری عقاب، شتابدهندهٔ آب، محیطزیست و انرژی (آما) پژوهشکدهٔ انرژی دانشگاه شریف، شرکت فناوری امین رای، شرکت فناوری هوداد و استودیوی طراحی دید و ... همکاری داشته و سعی کردهام با روشهای طراحیانسان محور نیازهای واقعی کاربر را شناسایی و برای رفع آنها و یا بهبود شرایط راهحل ارائه دهم. برای شناخت بهتر من میتوانید بخش رزومهٔ ندا را ببینید.
از سال ۹۵ همکاری خود را بهعنوان طراح و مشاور با زیستبوم کسبوکارهای نوپا آغاز کردم و با تکیه بر مطالعات و تجارب بدست آمده، از سال ۹۶ بهعنوان دستیار و مدرس مستقل، شروع به تدریس «راههای ارائه و تجاریسازی ایده» و «طراحی مدل کسبوکار» در قالب واحد درسی جدید در دانشگاههای هنر، علم و صنعت و پارس نمودم و تلاش کردم با رویکرد نوآوری در معنا، ارزش جدید و معناداری در همراهی با کسبوکارهای نوپا خلق کنم.
از سال ۹۷ در مواجهه با چالش کسبوکارها، بیشتر از همیشه خلا شناخت طراح و تخصص طراحی را در زیستبوم کسبوکارهای نوپای ایران مشاهده کرده و در جهت رفع آن با همکاری دوستان، دورهمی همیار (همنشینی یاران رهگشا) را راهاندازی کردیم و تاکنون کار شبکهسازی بین طراحان مستقل، شرکتهای طراحی و کسبوکارها، همراه من بوده است.
در این سالها شاهد بودهام که چگونه شوق به ساختن و استفاده از قابلیتهای جدید طراحی و فناوری، در کنار خواست صاحبان کسبوکارها برای درآمد بیشتر؛ بدون توجه به تبعات آن، تصمیمگیریهای انسانی و اخلاقی توسعهدهندگان کسبوکارها، مدیران محصول و طراحان را تحتتاثیر قرار داده است. از یک منظر این موضوع عجیب نیست، زیرا ما طراحان نیز پیش از آنکه طراح باشیم، انسان هستیم و از خطاهای انسانی مبرا نیستیم. برای پیگیری و جبران این خطاها به آگاهی و آموزش نیاز داریم تا ردپای منفی تصمیمگیریهای خود را به حداقل برسانیم.
در جایگاه یک طراح و عضوی از یک جامعهٔ حرفهای که مسئولیت اجتماعی این حوزهٔ دغدغهٔ شخصیاش است، خود را موظف میدانم در خصوص تبعات تصمیمات اشتباه طراحی به سهم خود آگاهی بخشم. برای این منظور از بهار ۱۴۰۱ در کنار دیگر فعالیتها در حال مطالعه، ترجمه و تالیف پیرامون طراحی انسانی و مهارتهای تصمیمگیری اخلاقی مورد نیاز طراحان و توسعهدهندگان کسبوکارها در مواجهه با فناوری هستم.
شما میتوانید چکیدهای از این مطالعات را علاوهبر بخش آموزش این سایت در اینستاگرام HDS، سایت ویرگول و بهزودی در یوتیوب دنبال کنید.
کارشناس طراحی صنعتی از دانشگاه الزهرا
کارشناسی ارشد طراحی صنعتی از دانشکدهٔ هنر و معماری تهران مرکز
فعالیتهای شغلی و حرفهای:
کارشناس ارشد تحقیق و توسعهٔ شرکت پیشگامان فناوری هوداد، در حوزهٔ تحقیقات، طراحی و توسعهٔ مدل کسبوکار اپلیکیشنهای موبایل.
پژوهشگر تجربهٔ کاربری محصول PSM شرکت امین رای.
برگزارکننده و عضو گروه موسس رویداد همیار (همنشینی یاران رهگشا).
پژوهشگر و عضو گروه طراحی محصول استارتاپ همراه شو (باشگاه محافظان زمین) در شتابدهندهٔ آب، محیطزیست و انرژی (آما) متعلق به پژوهشکدهٔ انرژی دانشگاه صنعتی شریف واقع در منطقهٔ نوآوری دانشگاه شریف.
پژوهشگر و مجری طراحی روشهای مدیریت پروژههای دیزاین «استودیوی طراحی دید» شامل: مدیریت پروژه، تفکر طراحی و حل مسئله، روند طراحی هویت برند، طراحی خدمات.
مسئول پژوهش و مطالعات راهبردی و عضو گروه پژوهش و برنامهریزی دبيرخانهٔ دومين جشنوارهٔ دایرهٔ خلاق سازمان زیباسازی.
کارشناس طراح تجهیزات ارگونومیک با روش طراحی مشارکتی بهمنظور کاهش آسیبهای شغلی در کارگاههای شرکت حلواشکری عقاب.
سرپرست گروه پژوهش «تیپبندی، تحلیل و طراحی محدودکنندههای شهر تهران».
مجری طرح مطالعاتی ــ کاربردی «معیارهای ایمنی و ارگونومی محیطی و مبلمان محوطههای عمومی شهری برای استفادهٔ افراد با ناتواناییهای جسمی» (مورد مطالعه: منطقهٔ پانزده شهرداری تهران).
پژوهشگر کانون «پژوهش آمایش پیمایش ــ محیط محصول خدمات» با مدیریت دکتر حسن صادقی نائینی.
کارشناس طراحی هویت سازمانی شرکت مهاجرتی «نیما خاکهای رنگین».
تدریس و فعالیتهای پژوهشی:
مدرّس تجاریسازی ایده و مدل کسبوکار در آموزشگاه تخصصی هنرهای تجسمی سار
دستیار آموزشی، مدرس و استاد راهنما در دانشگاههای هنر، علم و صنعت و پارس، رشتهٔ طراحی صنعتی مقطع کارشناسی.
مترجم کتاب مدارا با پیچیدگی نوشتهٔ دونالد نورمن، با همکاری آقای مهدی مقیمی. نشر وارش. چاپ اول مرداد ۱۳۹۹.
مترجم کتاب پرازدحام؛ طراحی محصولات معنادار در جهانی لبریز از انگاره ها، نوشتهٔ روبرتو ورگانتی، با همکاری آقای مهدی مقیمی. نشر وارش. چاپ اول تیر ۱۴۰۰.
شرکت و ارائهٔ مقاله در بیستمین کنفرانس بینالمللی جوامع ایمن با عنوان «آنالیز ایمنی زمینهای بازی پارکهای تهران به روشهای FTA و S.A.F.E» فالون، سوئد.
چاپ مقالهٔ «مناسبسازی طراحی پایدار وسایل بازی کودکان در پارکها: با تاکید بر مواد سازنده تجهیزات» در مجلهٔ علمی ــ پژوهشی «طرح و نماد».
ارائهٔ مقاله در کنفرانس بینالمللی طراحی با عنوان «طراحی کاربرمحور مبتنی بر ارگونومی، از دیدگاه اثربخشی بر وسایل خانه» لس آنجلس، ایالات متحد.
ارائهٔ مقاله در کنفرانس بینالمللی طراحی با عنوان «مناسبسازی طراحی پایدار وسایل بازی کودکان در پارکها: با تاکید بر مواد سازندهٔ تجهیزات» لس آنجلس، ایالات متحد.
ارائهٔ مقاله در ششمین کنفرانس منطقهای آسیا جوامع ایمن با عنوان «آنالیز مقایسهای وسایل بازی کودکان در پارکها مرتبط با جامعهٔ ایمن» مورد مطالعه: پارکهای محلهای ایران، استرالیا و هلند. توشیما، ژاپن.
افتخارات و فعالیتهای حرفهای جانبی:
شرکت در پنل گفتگوی DeXignStudio پیرامون ــ اخلاق در طراحی ــ چیستی و چرایی اهمیت آن
ارائهٔ سخنرانی ــ اهمیت شناخت تفکر طراحی اخلاقی ــ در هفتمین کنفرانس یوایکس شیراز
عضو اصلی تیم برگزارکنندهٔ (طام) جشن روز طراحی صنعتی، در خانهٔ اتحادیهٔ لالهزار.
شرکت و کسب گواهینامهٔ دورههای آشنایی با آناتومی مغز ــ نوروساینس شناختی و هوش مصنوعی، در مدارس میانرشتهای
شرکت و کسب گواهینامه کارگاه اقتصاد رفتاری ــ عصبی هفتمین کنگرهٔ علوم اعصاب پایه و بالینی. دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی ایران و انجمن علوم اعصاب ایران.
برگزارکنندهٔ دورهمی طراحان «In Gap».
عضو تیم Fit & Fine برندهٔ نخست اولین استارتاپ ویکند مُد و تکنولوژی. تهران.
شرکت و کسب گواهینامهٔ اولین و دومین کنفرانس ملی طراحی خدمات، از موسسهٔ علمی EuroCert وابسته به اتحادیهٔ اروپا.
عضو تیم آثار برگزیدهٔ نمایشگاه دایرهٔ خلاق، نخستین جشنوارهٔ ملی مبلمان شهری تهران.
شرکت در کارگاه دو روزهٔ Tehran service JAM، بخشی از برنامهٔ بینالمللی Global service JAM .
شرکت و کسب گواهینامهٔ دوره کارآفرینی، جهاد دانشگاهی الزهرا، زیر نظر وزارت کار و علوم اجتماعی.
شرکت و کسب گواهینامهٔ ۱۶ ساعت کارگاه آموزشی مقالهنویسی دکتر حسن صادقی نائینی.
خیلی ساده است،
ادب و شعر فارسی را دوست دارد و انتخابهای خود را در صفحهٔ ادبستان منتشر میکند،
معماری دوست دارد و شهر برای او موجودی زنده است و خاطرات پیادهرویاش در شهر را در قالب تصویر و داستان در صفحهٔ دیدنیهای تهران به اشتراک میگذارد،
کتاب میخواند و دیدگاه و حس خود را در صفحهٔ گودریدز بیان میکند،
عکاسی صنعتی و پرتره انجام میدهد و تجارب عکاسی و آموختههای خود را در صفحهای بیرنگگاه نمایش میدهد،
سعی میکند فیلم خوب بیند و در سایت IMDB امتیاز خود را مرقوم میکند!
همین.
از اینکه اینجا هستند خوشحال و سپاسگزارم.