7 اصل طراحی جهانی

7 اصل طراحی جهانی
استودیوی طراحی انسانی، ندا صالحی ــ‌ 7 اصل طراحی جهانی (Universal Design) در سال 1997 توسط گروهی متشکل از معماران، طراحان محصول، مهندسان و محققان طراحی محیطی به رهبری مرحوم رونالد میس (Ronald Mace) در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی توسعه یافت. این اصول برای هدایت طراحی محیط‌ها، محصولات و ارتباطات پایه‌ریزی شده است.
ادامه مطلب

طراحی خوب در مقابل طراحی اخلاقی

طراحی خوب در مقابل طراحی اخلاقی
استودیوی طراحی انسانی، ندا صالحی ــ‌ یک سوالی که همیشه مطرح شده این است که «تفاوت بین طراحی خوب و طراحی اخلاقی چیست؟» من این دو عبارت را به صورت زیر تعریف می‌کنم: طراحی خوب ــ طراحی‌ایست که مشکلی را به طور قابل‌اعتماد، پیوسته و خوبی (بسنده و شایسته) حل می‌کند. طراحی اخلاقی ــ طراحی‌ایست که به تاثیر خود بر رفاه افراد، جامعه و کره‌ی زمین حساس است.
ادامه مطلب

فضیلت‌های طراحی

فضیلت‌های طراحی
استودیوی طراحی انسانی، ندا صالحی ــ‌ در تلاش برای رسیدن به درکی شفاف از «اخلاق طراحی» سعی کردم در این نوشته به این سوالات پاسخ دهم: آیا «طراحی اخلاقی» لزوما «طراحی خوب» است؟ آیا چیزی می‌تواند بدون اینکه اخلاقی باشد نمونه‌ای از یک «طراحی خوب» باشد؟ آیا چیزی می‌تواند بدون اینکه خوب باشد نمونه‌ای از «طراحی اخلاقی» باشد (صرفاً از منظر ارزشی)؟
ادامه مطلب

طراحی غیراخلاقی یا فقط طراحی بد؟

طراحی غیراخلاقی یا فقط طراحی بد؟
استودیوی طراحی انسانی، ندا صالحی ــ‌ دسته‌ی دوم یعنی طراحی غیراخلاقی، بسیار پیچیده‌تر است. با طراحی غیراخلاقی، سازندگان یک محصول به طور هدفمند آسیب‌پذیری‌های روان‌شناسی انسان را هدف قرار می‌دهند تا کاربران را وادار کنند که به روش خاصی عمل کنند.
ادامه مطلب